Eindelijk update

Lang niet mijn eigen site bijgehouden want veel te druk met het verduurzamen van de wereld:-)

Er is gigantisch veel gebeurd sinds 2015. Om maar wat te noemen:

- Windmolen Boekel deels gekocht met andere LDE's en in participaties doorverkocht aan bewoners. Een prachtig project dat smaakt naar meer.

- Een aantal Lokale Acties Zonnepanelen georganiseerd, in Castricum maar ook in Heiloo en Uitgeest. Duizenden zonnepanelen verkocht. Momenteel midden in de inmiddels vijfde actie.

- Meer de energiecoöperaties helpen oprichten, te weten Wormerland Duurzaam en DUEC Uitgeest. Meer zitten in de pijplijn.

- De landelijke Lokale Energie Monitor helpen ontwikkelen, jaarlijks, als regiopartner Noord-Holland Noord. Met HIER Opgewekt / Energie Samen. Het is een prachtige tool om onze landelijke beweging overal op de kaart te krijgen, met inmiddels veel resultaat.

- De eerste drie elektrische deelauto's van CALorie naar Castricum gebracht. Het start nu lekker op, en er ligt veel meer in het verschiet.

- Samen met Jurgen van der Heijden het initiatief genomen voor een provinciaal verband tussen alle LDE's. Recent is dit geculmineerd tot een vereniging: Energie Samen Noord-Holland. Ideaal, want er komen erg veel beleidszaken en vragen op ons af zoals de regionale energie strategie, waarbij het essentieel is dat we vertegenwoordigd zijn als 1 kracht.

- Oprichting vereniging Participatie Wind op Zee, PWOZ. Participatie voor de windparken op zee zit nog bij niet veel mensen tussen de oren als belangrijke optie. Maar wij lobbyen er op los en proberen parallel voet tussen de deur te krijgen bij de grote consortia.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Telefoon: 0681644405

Email manueldenhollander@toestroom.net

Toestroom in nieuwe media

 

 

  • s-facebook
  • s-linkedin
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now